Östergötland

Träffa Täppas! Läs med öronen

Träffa TÄPPAS Läs med öronen Lördag 7 oktober kl 13-15 Biblioteket i Mjölby Författaren Täppas Fogelberg berättar om konsten att läsa med öronen och om livet som blind. Vi bjuder på tårta och en mini-mässa med experter som förhoppningsvis kan svara på dina frågor.

Fullsatt när Petter föreläste i Ryd.

LINKÖPING Rapparen och artisten Petter besökte på onsdagen Nya Rydskolan och föreläste om språk och integration.

Intresseanmälan "Dyslexi och självkänsla

Vi pratar bland annat om hur man med rätt metod och inställning kan motivera sig själv och hitta nya vägar till kunskap och tro på sig själv. I kursen ger hon en unik inblick i hur det är att vara barn med dyslexi, vad som händer i huvudet och med känslorna. Att lite kan förändra så mycket. Det får elevens självkänsla och mod att växa. Och det gör vi tillsammans!

Intresseanmälan Föräldragrupp

Som förälder står man ofta ensam med de svårigheter som samlas kring läs och skrivsvårigheter/dyslexi. Det kan vara allt från att få sin familj, vänner och omgivning att förstå, hjälp i hur man hanterar sin vardag och konflikter med sitt barn, hjälp i kontakten med myndigheter och svårigheter med barnets skolgång.

Elever läser sämre än någonsin

LINKÖPING Aldrig tidigare har gymnasieeleverna presterat så dåligt som i årets lästest.

Efterlyser bättre stöd i friskolor

NORRKÖPING Varannan torsdag träffas ett gäng ungdomar i ABF:s lokaler i Norrköping. De är dyslektiker, det har de gemensamt. Men när det gäller förutsättningarna att få stöd och hjälp skiljer sig upplevelserna åt.

"Okunskap och pengar styr"

NORRKÖPING När ungdomarna träffas i ena änden av ABF-huset, möts föräldrarna i den andra för att utbyta erfarenheter kring hur det är att ha barn med läs- och skrivsvårigheter.

28 miljoner ska ge fler lärare på lågstadiet

LINKÖPING Nu ska lärarna bli fler på lågstadiet. Koalition för Linköping söker nu statsbidrag för att kunna anställa 56 nya lärare under hösten och i vår.

Föräldragrupp

Nu är föräldragruppen igång! Samtidigt som ungdomarna går kurs i självkänsla så fortsätter vi våra föräldraträffar!

Inbjudan till kurs i "Dyslexi och självkänsla"

Vi har nu startat våran kurs i "Dyslexi och självkänsla" igen och det finns fortfarande möjlighet att hänga på!Kursen är för ungdomar från 11 år.

Sidor