TV4 och SVT i nytt samarbete kring tillgänglighetstjänster

Med start 30 augusti lanserar TV4 och SVT gemensamma symboler för sina tillgänglighetstjänster för ljud, bild och text. Vid årsskiftet går kanalerna också över till en och samma text-tv-sida för textning, sidan199.

TV4 och SVT gör gemensam sak kring sina tillgänglighetstjänster, och lanserar gemensamma symboler för sina tjänster textning, teckenspråkstolkning, uppläst text och syntolkning. Symbolerna kommer att användas både i tv-rutan, tablåerna och på webben.

Kanalerna kommer också att göra det enklare att välja till svensk textning via text-tv. Olika kanaler har i dag textning på olika text-tv-sidor. Efter årsskiftet kommer TV4- och SVT-tittarna att kunna få programmen textade via text-tv-sidan 199 oavsett kanal.

- Vi vill att det ska bli enklare för publiken att hitta våra tillgänglighetstjänster. Det gynnar publiken att vi nu tillsammans med TV4 utformat gemensamma symboler som fler kanaler gärna också får använda, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Läs mer om SVT:s tillgänglighetstjänster.

FOTNOT: Kristallen 2013 som sänds på fredag klockan 20.00 i SVT1 samsänds syntolkad i SVT24 och teckenspråkstolkad på SVT Play.

För mer information, kontakta Anders Hvidfeldt, presschef SVT, på 0703-80 66 44.

Ämnen: