Evenemang under Dyslexiveckan 2019

Det här är en sammanställning över alla evenemang som hålls under Dyslexiveckan 2019. Den infaller 7-13 oktober 2019. 

 

Skicka in information om ditt evenemang för veckan här:

Länk för att rapportera in evenemang

 

Här hittar du material och mer information om veckan: www.dyslexi.org/dyslexiveckan

 

Evenemangen presenteras region för region. Listan är ordnad i bokstavsordning.

 


BLEKINGE

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


DALARNA

 

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


GOTLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


GÄVLEBORG

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


HALLAND

TID PLATS EVENEMANG
Hela veckan Varbergs bibliotek, Kulturhuset Komedianten, Varbergs kommun Under hela veckan kan du besöka utställningen om dyslexi på Expoplatsen på entréplan.
7/10, 17.30-18.30 Rolfstorp bibliotek, Varbergs kommun Läshunden Molly lyssnar på dig som behöver träna på att läsa. Det blir en mysig stund med barn, bok, och hund. Från 6 år. Varje barn får 20 minuter med hunden. Anmäl dig till biblioteket.rolfstorp@varberg.se, senast 4/10
7/10 kl. 17-19 Varbergs bibliotek, Kulturhuset Komedianten, Varbergs kommun Öppet hus med Dyslexiförbundet. Kom och ställ dina frågor kring läs-och skrivsvårigheter och få nyttiga tips av Dyslexiförbundet. Du kan också pyssla under temat ”Forma din bokstav”. Hashtagga sedan din bokstav på instagram; #formadinbokstav !
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JÄMTLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 

 


JÖNKÖPING

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


KALMAR

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


KRONOBERG

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


NORRBOTTEN

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


SKÅNE

TID PLATS EVENEMANG
8 oktober klockan 15 till 17.30 Malmö folkhögskola Föreläsning för lärare 
8 oktober kl 18.30-20.30 Malmö folkhögskola Föreläsning för föräldrar
Måndag 7/10 kl.18.00 – 20.00 Ystad stadsbibliotek. En kväll om dyslexi
Torsdag 10/10 kl.18.30 Malmö folkhögskola "Nyttan av studieteknik” med Annika Johansson, som är specialpedagog på gymnasiet.
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


STOCKHOLM

 

TID PLATS EVENEMANG
10 oktober 2019 kl 16 Flemminggatan 20 Företaget Lexplor håller föredrag om dyslexi och om sin produkt. Anmälan på deras hemsida.

 

 

 

 


SÖRMLAND

 

TID PLATS EVENEMANG
10 oktober 14-18 Biblioteket i Eskilstuna

Visning av olika appar och verktyg

     

 

 

 

 

 


UPPSALA

 

TID PLATS EVENEMANG
2019-10-09 kl 15-19 Uppsala stadsbibliotek  Biblioteket och Dyslexiföreningen informerar om talböcker och appen Legimus. Vi registrerar nya användare för appen. 
2019-10-09 kl 18-19.30 Uppsala stadsbibliotek  Logoped Astrid Frylmark föreläser om språkutveckling och dyslexi för alla åldrar. 
     

 

 

 

 

 

 

 


VÄRMLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


VÄSTERBOTTEN

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


VÄSTERNORRLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


VÄSTMANLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 


VÄSTRA GÖTALAND

TID PLATS EVENEMANG
4 oktober 15-16.30 Trollhättans stadsbibliotek Vi visar apparna och du får testa själv!
Legimus (läs med öronen)
Creaza (gör dina egna berättelser)
Prizmo Go (ta kort och få texten uppläst)
Evernote (gör anteckningar)

Kanelbullens dag: Vi bjuder på kanelbulle och saft!
Plats: Scenrummet, Trollhättans stadsbibliotek

Ingen föranmälan. Alla är välkomna!
Vid frågor kontakta Sara Tröen, sara.troen@trollhattan.se
I samarbete med Dyslexiförbundet Fyrstad.

Lördag 5 oktober Kl 13–14.15  Göteborgs stadsbibliotek  Ser du bekvämt? Stefan Michélsen, yrkesverksam legitimerad optiker, berättar om hur viktig synen är för förmågan att kunna, orka och vilja att läsa. 
Lördag 5 oktober Kl 13–17  Göteborgs stadsbibliotek  Ställ frågor till dyslexiföreningarna 
Lördag 5 oktober Kl 14.30–16  Göteborgs stadsbibliotek  Skollogopedi Christel Norberg arbetar som logoped på Nordhemsskolan i Göteborg och berättar om sina erfarenheter av att stötta elever som har språk-, läs- och skrivsvårigheter.  
Måndag 7 oktober Kl 18–19.30  Göteborgs stadsbibliotek  Helena Jacobsson är förälder till barn med dyslexi och arbetar med utvecklingsarbete som special- och talpedagog för att tidigt möta upp elevers olika inlärningsskillnader och deras olika behov. Hon beskriver sina erfarenheter av att vara förälder till barn med dyslexi och hur man kan samarbeta med skolan. 
Måndag 7 oktober till fredag 11 oktober,kl. 10–16 varje dag  LUNDBY BIBLIOTEK  LYSSNA PÅ TALBÖCKER I LEGIMUS Har du en läsnedsättning och är intresserad av hur det fungerar att lyssna på talböcker i appen Legimus? Kom till biblioteket så berättar vi mer och registrerar dig för ett konto för egen nedladdning av talböcker.  
Tisdag 8 oktober kl. 14–16  KYRKBYNS BIBLIOTEK  LYSSNA PÅ TALBÖCKER I LEGIMUS se ovan 
Tisdag 8/10 kl. 14–18  LUNDBY BIBLIOTEK  ALLA KAN BLI LÄSARE – med Dyslexiförbundet i Göteborg Dyslexiförbundet är på biblioteket och informerar om dyslexi samt visar appar och verktyg som kan vara till hjälp för dig att hitta ditt sätt att läsa och skriva.  
Tisdag 8/10 kl. 18–19  LUNDBY BIBLIOTEK  FÖRELÄSNING: ATT VARA FÖRÄLDER TILL BARN MED LÄS- OCH SKRIVSVÅRIGHETER Helena Jacobsson är både specialpedagog och förälder till barn med dyslexi. Hon berättar om personliga erfarenheter och ger också sitt professionella perspektiv på hur man bäst kan hjälpa sitt barn med dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter. Föranmälan: 031-366 71 01 eller skicka ett meddelande till Lundby bibliotek här på Facebook. 
Måndag 30 september - torsdag 3 oktober (varje dag) Tid: kl 10-12 och kl 16-18.  Mölnlycke bibliotek.  LEGIMUS DROP-IN Lär dig mer om talboks- och taltidningstjänsten  
Måndag 30 september kl 16-18  Mölnlycke bibliotek.  TIPS PÅ INLÄSNINGSTJÄNSTER OCH APPAR Specialpedagogen Pia Grafström finns på plats för att informera om inläsningstjänst och appar som riktar sig till barn och unga med lässvårigheter.  
Tisdag 1 oktober kl 16  Mölnlycke bibliotek.  LÄS FÖR HUNDEN NEMO Läshundar kan bidra till lugn och motivation till läsningen. 
Onsdag 2 oktober från kl 16.   Hindås Bibliotek.  INFORMATIONSTRÄFF OM OLIKA SÄTT ATT LÄSA Specialpedagogen Pia Grafström finns på plats för att informera om inläsningstjänst och appar som riktar sig till barn och unga med lässvårigheter  
Torsdag 3 oktober Tid: kl 16.   Mölnlycke bibliotek.  LÄS FÖR HUNDEN NEMO 
Torsdag 3 oktober Tid: kl 18-20.   Stora salen, Mölnlycke kulturhus.  FÖREDRAG MED DYSSE OCH HAMPUS HEDSTRÖM En kväll om hur det är leva med dyslexi. Fri entré, begränsat antal platser. Boka din biljett på kultur.harryda.se. 
Fredag 4 oktober Tid: kl 13.   Mölnlycke bibliotek.  LÄS FÖR HUNDEN NEMO Läshundar kan bidra till lugn och motivation till läsningen.  
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ÖREBRO

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 

 


ÖSTERGÖTLAND

TID PLATS EVENEMANG
     

 

 

 

 

Ämnen: