Föreningsbrev april 2021

Till Distriktföreningar och Lokalföreningar

 

Först vill jag börja med att tacka er alla för en väl genomförd extrakongress. Det känns skönt och roligt att vi nu återigen är en fulltalig förbundsstyrelse. Nu blickar vi framåt och tar nya tag.

 

Distriktsutbildning

Ni har väl inte missat att anmäla er till årets distriktsutbildning över zoom den 25 april kl 9.30-15.00. 

Under dagen kommer vi bland annat prata medlemsvärvning och medlemsvård men vi kommer även titta vidare på Office 365 och Teams som en plattform som alla lokal- och distriktföreningar kan använda.  Vi hoppas att det blir en givande dag där vi även får lite tid att umgås. För mer information se separat inbjudan som skickat ut.

Anmälan skickas till  Helene.Kindstedt@dyslexi.org

I anmälan ska anges: namn, mejladress samt Distrikt och/eller lokalförening du representerarar. 

 

Årsmöteshandlingar

Så här på våren duggar det tätt med årsmöten. FS hoppas att det går bra för er alla att hålla era årsmöten. Vill ni ha hjälp så hör av er till er kontaktperson i FS så hjälper vi till. Vem som är er kontaktperson hittar ni här.

Viktigt att ni även alla kommer ihåg att skicka in era årsmöteshandlingar till kansliet. Detta används sedan för att vi ska kunna söka statsbidrag.

Här finner du det ni ska fylla i och skicka in utöver verksamhetsberättelsen, ekonomiska rapport samt verksamhetsplanen.

 

Medlemmar

Det är många medlemmar som inte betalt 2021 medlemsavgift. FS vet att många lokalt har bra rutiner runt att kontakta dessa medlemmar och vill uppmuntra er att fortsätta kontakta de medlemmar som inte betalt.  Ni kan se vilka medlemmar som inte betalat i medlemsregistret.

 

Vad händer i vår?

Sprid gärna denna information i era lokala kontaktnät

Webbinarium om körkort den 21 april klockan 18 via Zoom. Gratis för dig som är eller blir medlem!

Vår rådgivare Helene Kindstedt ställer under webbinariet frågor till Robert Vikström, Maggan Lundmark Lundström och Anki Tiger från Roberts trafikskola. På trafikskolan arbetar de speciellt med elever från hela Sverige med olika funktionsvariationer.

Här kan du anmäla dig.     

 

Stavgång

Den 8–9 maj så stavar vi vidare med stavgång.

Vi ser gärna att så många lokalföreningar som kan, gör någon aktivitet som ni stavar er igenom. Att genom göra aktiviteter som sker samlat i vårt långa land kan hjälpa till att uppmärksamma våra frågor.

Låt kreativiteten flöda hur ni vill och genomföra denna stavgångsdag om det är så att ni väljer att stava digitalt eller om ni går ut och stavar er fram på stadens gator eller i skogen, givetvis med en stavlängds avstånd mellan er. Förslag kan vara många om hur ni gör. Dela gärna med er av era idéer för dagen i Nätverket dyslexiförbundet på Facebook. Ta gärna bilder och lägg ut i sociala medier, märk gärna med #stavamedoss.

Kansliet har hjälpt till att ta fram en affisch, pressmeddelande och information ni kan dela på facebook. Materialet hittar du här.

 

Ta hand om er där ute!

 

Hälsningar förbundsstyrelsen

genom

Catrine Folcker