Nordiskt ungdomsmöte i Jönköping 25-28 oktober 2012.

Ungdomar med dyslexi från de nordiska länderna träffades i samband med Dysleximässan i Jönköping till Nordiskt Ungdomsmöte.

Nordiskt ungdomsmöte i Jönköping 25-28 oktober 2012. På torsdagskvällen anlände ungdomar från Danmark, Finland, Norge och Sverige som fick lära känna varandra. Syftet var att vi skulle träffas och utbyta erfarenhet från de olika länderna. 

Fredagen fick vi vara med på Dysleximässan och ta del av intressanta föreläsningar och titta på hjälpmedel som utställarna visade. Det var inspirerade. Sedan hade vi en egen workshop som lärde ut om appar till mobilen av "Logopeden i skolan" med Johanna Kristensson. Kvällen avslutades med en trevlig mässfest för alla.

Lördagen började med en utfärd till Gränna med tillverkning av egna polkagrisar, som blev ett roligt och uppskattat minne att ta med sig hem. Sedan fick vi ta del av en föreläsning, som Petra och Niklas hade. Den tog oss in i huvudet på en dyslektiker, en mycket uppskattad föreläsning. Eftermiddagen så hade alla en land enpresentation. Även denna dag avslutades med en fantastiskt god middag, nu på Spira, kulturhuset i Jönköping.

Söndagen var det Sveriges tur att presentera hur det jobbas ute i landet med ungdomsarbete.

Vi summerade också helgens möte med visionen att nästa gång vi träffas skulle de vara många flera ungdomsdeltagare i alla länder.

På Förbundsrådet på söndagen berättade ungdomarna om sin helg. Se vårt bildspel från olika aktiviteter.

Ämnen: