Talboks och Punktskriftbiblioteket

Ladda ner talböker från Talboks och Punktskriftbiblioteket.

Sedan en tid tillbaks så finns det möjlighet att ladda ner talböker från Talboks och Punktskriftbiblioteket. Biblioteket innehåller över 85 000 titlar, detta är en skattkista som vi bör utnyttja. 

Det kraven som finns är att man har svårighet att läsa tryckt text. (Det finns inga krav på intyg). Och att man har ett konto på Talboks och Punktskriftbiblioteket. För att få ett konto på  Talboks och Punktskriftbiblioteket (TPB) så går man till sitt bibliotek och bokar en tid. Där visar dom hur det går till att ladda ner talbökerna. Man får ha bökerna i sex månader. Är man inte färdig med sin talbok när lånen perioden är över, så raderar man boken i sin dator och laddar ner den på nytt. Detta är för att författarna ska få rätt ersätning, samt att tjänsten skall finnas kvar i framtiden.

Nu finns det även möjlighet att lyssna på talbok direkt i mobilen, om man har konto på TPB. Detta gäller tyvärr bara om man har en Iphone eller Android mobil. Man laddar ner en så kallad app från app store eller andromarket. Appen till de både telefoner heter Daisy Reader. När man laddat ner programet så skriver man in sina inloggningsuppgifter. Sen kan man börja söka och ladda ner talböker.

Här hittar ni allmäninformtion om hur man lånar böker.
Klicka här så hittar ni information hur man kommer igång. <All info hos tpb.se är flyttat till mtm.se>

Vi hoppas att det är många som upptäcker möjligheterna med att kunna ladda ner och läsa talböker från Talboks och Punktskriftbiblioteket. Det är många som inte har läst en enda bok tidigare. Nu kan alla upptäcka bokens underbara värld på våra egna vilkor.

Har ni några frågor så ta kontakt med ert bibliotek så hjälper dom dig till rätta. Får ni inte kontakt så kan ni skicka ett E-post till mig så kan jag försöka hjälpa er.

mycke nöje önskar jag er.

E-post adress till Mige Lundahl
mige@fmlshbg.se

Med vänliga hälsningar

Ordförande
Dyslexiförbundet FMLS i Helsingborg/Höganäs

Mige Lundahl

Ämnen: