Bildande av Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland.

Den 5:e mars hade Dyslexiförbundet FMLS i Ljusdal årsmöte där det bestämdes efter många års diskussioner att ombilda till Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland.

Den 5:e mars hade Dyslexiförbundet FMLS i Ljusdal årsmöte där det bestämdes efter många års diskussioner att ombilda till Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland.

Efter många år av diskussioner så beslutade vi oss för att ombilda Dyslexiförbundet FMLS i Ljusdal till Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland. Detta beror på att den enda fungerande föreningen är Ljusdal i dagsläget. Hudiksvall är nerlagd, Bollnäs och Söderhamn har ej varit i gång på flera år. I våra stadgar så står det att en förening kan ligga vilande högst 3 år och sedan måste den startas upp eller avslutas.  Vi tyckte också att det inte var rätt att det finns medlemmar i dom olika kommunerna som inte får information och inte möjlighet att delta på aktiviteter. Så det vi gjort är att skickat in ändringen till skatteverket och sedan skall ärendet upp på distriktets årsmöte för ett godkännande.

Sedan kommer medlemmar i Ljusdal, Hudiksvall, Nordanstig, Ovanåker, Bollnäs och Söderhamn föras över till Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland.

Vi kommer att skicka ut ett brev till medlemmarna där vi förklar hur det går till och vad som händer. Vi planerar att ha medlemsmöten i Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn och Ljusdal under året för att eventuellt kunna adjungera in någon i styrelsen från respektive orter.

Vi hoppas med detta få igång aktiviteter och en önskan om att det blir tillräckligt många aktiva på dom olika orterna så vi kan starta upp lokalföreningar igen.

 

Mer information kommer.

Bengt-Erik Johansson

Sekreterare

Dyslexiförbundet FMLS i Hälsingland.

Ämnen: