Hallå, Sören och Margareta i Luleå

Sören & Margareta
Sören & Margareta
Sören och Margareta i Luleå som ska starta den nya föreningen i Luleå/Piteå/Boden berättar vad de vill uppnå.

 Ni vill ju starta verksamhet i Norrbotten. Kan ni berätta lite om er själva?
Jag heter Sören Tjernberg, är 53 år, har läs- och skrivsvårigheter. Jag är sambo och har två flickor, varav den ena har dyslexi. Jag arbetar sedan 33 år på Ferruform - ett dotterbolag till SCANIA här i Luleå.
Och jag heter Margareta Forsberg och är 42 år och ensamstående mamma med fyra barn, varav sonen har dyslexi. Jag har läs- och skrivsvårigheter själv och vikarierar som kock i kommunen.

Vad vill ni göra i Norrbotten?
Vi vill gärna dra igång verksamhet här i Luleå, Boden och Piteå med omnejd. Vi behöver en förening här som kan jobba med de här frågorna och framför allt informera skolor och lärare. Nånstans i sin närhet dit man kan vända sig. Kunskap om hjälpmedel är jätteviktigt!

Har ni tidigare erfarenheter av att jobba med Dyslexifrågor?
Sören har erfarenhet eftersom han varit ordförande tidigare i Dyslexiförbundet FMLS i Luleå och Norrbottens län. Han slutade när hans dotter blev lite äldre – men nu är han sugen igen. Margareta har jobbat hårt för sonens skolgång gentemot skola och kommun.

Vilken vision har ni?
Visionen är att bygga upp en stark förening, gärna med ett kansli så att vi kan ge bra service till barn, ungdomar, vuxna och föräldrar, lärare med flera om läs-, skriv- och räknesvårigheter.
Vi hoppas att så många som möjligt kommer på de här träffarna, så att vi kan dra igång den här nya verksamheten, som vi verkligen ser fram mot.

Välkomna!

 

Ämnen: