Dyslexiveckan i Örebro 2011

Bild: Lorena Larsdotter, Sprida
Lorena Larsdotter, Sprida
Reportage från möjligheternas kväll under Dyslexiveckan i Örebro den 5 oktober 2011. Där många utställare och besökare träffades.

Den 5 oktober 2011 var det många utställare och besökare som kom till Vasakyrkan i Örebro för att lära sig mer om dyslexi. Vi i föreningen hade samlat både logopeder, specialpedagoger, Sprida, Iris Hadar, Itakt, Cityakademin, Stadsbiblioteket och Trafikverket. För att ge så mycket kunskap som möjligt till intresserade Örebroare. De kom både unga och gamla som ville veta mer, både till sig själv och till sitt barn eller barnbarn. Det fanns även en och annan lärare på plats.

Det blev en lyckad kväll, för varje person vi kan hjälpa vidare till rätt hjälp så är vi glada i föreningen. Det är jätteroligt att så många vill delta på dyslexikvällen för att lära ut hur man kan hjälpa personer med dyslexi till en bättre värld. Det finns många möjligheter, men det är inte alltid så lätt att ha koll på allt själv. Många gånger står det skrivet på olika ställen hur man gör, men när man har svårt för att läsa det så får man heller inget veta. Informationskvällen är ett sätt till att sprida kunskap. Vi såg det som möjligheternas kväll.

Roland Thapper från Trafikverket berättade att det nu är möjligt att få sin uppskrivning uppläst, vilket har hjälpt många dyslektiker redan.

Per-Anders Öhrn från Itakt - Möjlighetscenter berättade om möjligheterna med olika hjälpmedel.

Lorena Larsdotter från Sprida berättade att landstinget nu kan förskriva hjälpmedel till dyslektiker, vilket är en nyhet som vi är mycket glada för.

Helena Wilkås logoped från Örebro kommun som jobbar på City Akademin berättade att nu kan Örebroare lättare få en utredning av dyslexi.

Violetta Rokka från City Akademin berättade att det finns många möjligheter på City Akademin. Kontakta City Akademin för mer information.

Nicholas Haldosen från Örebro Stadsbibliotek berättar om de nya möjligheter som finns på biblioteket, så som ljudböcker mm. Kom in så berättar vi mer!

Karin Jönsson som jobbar som specialpedagog i Örebro kommun berättade mer om den hjälp som finns i kommunens skolor. Vänd dig till närmaste specialpedagog för mer information.

Iris Hadar var också på plats och visade många olika hjälpmedel för dyslektiker.

Ja år 2012 ska vi försöka oss på en ny kväll med många nya möjligheter, den gången kommer vi att finnas i Stadsbibliotekets lokaler.
Har Du förslag på vad vi ska erbjuda, hör av dig till oss på dyslexiorebro@gmail.com

Varmt välkomna tillbaka vecka 40 i år!

Ämnen: