Föreningsbrev 1-2020

Första föreningsbrevet för i år

Föreningsbrev 1-2020

 

Hej alla,

Hoppas ni mår bra i dessa konstiga Corona-tider. Vi får hjälpas åt och hoppas det snart är över.

För kansliet innebär det att så mycket jobb som möjligt sker från hemmet. Vi får hoppas att era årsmöten går att genomföra och att ni är försiktiga om varandra. Med tanke på det rådande läge angående Coronaviruset så säger förbundsstyrelsen ja till att vi förlänger tiden för föreningarnas årsmöten. I stadgarna står det senast den 15 maj för distrikten och 15 mars för lokalföreningarna. Men med det rådande läget så är vi beredda att frångå stadgarna. Sedan finns det möjligheter att även ha årsmöten på internet och där finns det massor av alternativ att använda sig av.

Här kommer lite information om vad som är på gång i förbundet.

Styrelsen har fördjupat sig i Verksamhetsplanen och sett över vilka aktiviteter och beslut som krävs av styrelsen. Vi har även pratat utifrån de Globala målen.

Styrelsen vill också uppmuntra distrikt och lokalföreningar att jobba med verksamhetsplanen, som beslutades av kongressen. Det kan vara en bra hjälp och en möjlighet att få inspiration. Glöm inte heller möjligheten att bjuda in ordförande till era träffar.

Styrelsen pratade också om att bättre förstå vad medlemmarna vill och vilka behov som finns. Därför bestämdes att genomföra enkät till medlemmarna under året. Vi återkommer när det blir dags.

Nu med det nya medlemsregistret är det viktigt att ni på distrikt och lokal nivå kommer igång och börjar använda registret.  Behöver ni hjälp med att komma igång så kan ni höra av er till mig, Bengt-Erik eller till Monica på kansliet. Rapportera till mig Bengt-Erik om något inte fungerar så ska vi se till att det ordnas till.

I år har vi ingen mässa som ni vet. Anledningen till det är både att det är en väldigt kostsam aktivitet för förbundet men kanske främst att styrelsen tycker att vi behöver se över syftet med mässan och hur den genomförs. Vi behöver nog helt enkelt förnya oss och tänka nytt. Har ni tankar och idéer om hur det i framtiden skulle kunna se ut så hör jättegärna av er.

Datum för årets Dyslexivecka är 5–11 oktober och Världsdyslexidagen är torsdag den 8:e oktober. Vi återkommer med nytt tema för i år.

Med tanke på att det blev en portohöjning till i år så måste vi titta över kostnaden hur mycket tidningen kostar för föreningarna och hur många man får gratis. Vi kommer att skicka ut en ny förfrågan till er i föreningarna hur många tidningar ni vill ha. Ordförande har mandat att bestämma priset.

Som en del av er har sett på Facebook så är jag och ibland även Olov med på era årsmöten. Jag kommer gärna på era årsmöten och berättar vad som händer på förbundsnivå och jag vill givetvis ha in tankar och idéer på hur vi kan förbättra förbundet. Tyvärr har coronaviruset satt ett tillfälligt stopp för möten men bjud gärna in mig till era årsmöten.   

Sedan vill jag ge er en stor eloge för allt arbete ni gör där ute i föreningarna.

Kämpa på ni är bäst 

 

Förbundsordförande

Bengt-Erik (Benke) Johansson

Ämnen:

Bifogat material

PDF icon foreningsbrev_1_2020.pdf