Detta händer i Sala.

Gratis ansiktsmålning
Gratis ansiktsmålning
En ny lokalförening håller på att bildas.Möte på Johanssons café den 6 november klockan 18.30Välkommna!

Under Salamässan 24-26 maj 2013 (5 personer arbetade i 3 dagar) fick Dyslexiförbundet FMLS i Västmanland ett 50-tal nya medlemmar.

 

Dyslexiförbundet FMLS i Västmanland med ledamot Jan Berndtsson har föreläst och presenterat föreningen för Sala Kommunstyrelse den 13 aug. 2013.

Vi vill vara en sammanbetspartner och ett bollplank när det gäller frågor om dyslexi i kommunen, vad det gäller forskning och erfarenheter samt vad som händer ute i kommunerna runt om i landet.

Det var ett mycket intressant möte med kommunstyrelsen där många fick höra saker som de inte visste om och fick möjlighet att ställa frågor.

Besöket var mycket uppskattat.

Flera tyckte att det var bra, att vi har som mål att även bilda en lokalförening i Sala Kommun och såg även fram mot framtida samarbete.

 

Jan Berndtsson ordnade ett möte den 4 september på Järnvägscafét i Sala och ett 50-tal personer var där.
Inger Rålenius från Riksförbundet föreläste och på mötet anmälde sig 17 personer som ville vara med i arbetet att starta en dyslexiförening i Sala.

Den 6 november klockan 18.30 Johanssons Café är det uppstartsmöte för att bilda en lokalförening i Sala. (interimstyrelsen skapas)

Ämnen: