Dyslexiförbundet söker rådgivare till Skrivknuten

Foto AbsolutVision Unsplash
Vill du arbeta med oss? Vi är en organisation för personer med läs-, skriv- och räknesvårigheter (dyslexi/dyskalkyli). Ett av våra mål är att synliggöra behov och lösningar i skolan, på arbetsplatsen och på fritiden. Nu går vår rådgivare Inger Rålenius i pension och vi söker hennes efterträdare.

Dina uppgifter i Dyslexiförbundet

Du kommer främst att arbeta med rådgivning och stöd inom ramen för Skrivknuten. Rådgivningen sker ofta via telefon och sociala medier men även vid besök på kansliet. I din roll kommer du också att sprida information till skolor, arbetsplatser, politiker och allmänhet i olika sammanhang samt medverka vid utbildningar och föreläsningar. Du ingår i redaktionsrådet för vår tidning Läs & Skriv och är delaktig i arbetet med Skrivknutens sida på webbplatsen www.dyslexi.org. Även medlemsarbete är aktuellt.

Eftersom vi är ett litet kansli får du vara beredd att göra lite av varje när det behövs.

Tjänsten är på heltid men en lägre tjänstgöringsgrad kan vara möjlig.
 

Din bakgrund

Vi förutsätter att du har erfarenhet av stödjande samtal samt av läs-, skriv- och räknesvårigheter (dyslexi/dyskalkyli). Det är ett plus om du är bekväm med att kommunicera via sociala medier. Erfarenhet från medlemsarbete är också något vi värderar högt, liksom kunskap om lagar och samhälleliga rättigheter inom framförallt skola och arbetsliv.

Det är önskvärt att du har en relevant högskoleutbildning.
 

Dina egenskaper

Du har lätt för att möta människor med varierande behov och är bra på att motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du har en god samarbetsförmåga och kan fungera väl i en relativt liten organisation där kraven är stora på flexibel samverkan i dialog med övriga anställda.

Dina personliga egenskaper och erfarenheter har stor betydelse för oss och formar till del vad som ingår i ditt arbete.
 

Dyslexiförbundet

  • är partipolitiskt och religiöst obundet och utgår från den enskilde personens behov.
  • bedriver intressepolitik och påverkansarbete, ordnar utbildningar, möten, föreläsningar och medlemsverksamhet.
  • ger råd och stöd och har en omfattande informationsverksamhet via Skrivknuten, som får bidrag från utbildningsdepartementet och Skolverket.

Arbetsplatsen är belägen i Spånga centrum.
 

Är du intresserad?

Kontakta Dyslexiförbundets Kanslichef Olov Berggren på 070-720 86 93 eller olov.berggren@dyslexi.org. Facklig representant är Nils Modig 070-29659 20 eller nils.modig@dyslexi.org.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot ditt CV och ett personligt brev till olov.berggren@dyslexi.org senast 30 september. Vi intervjuar för tjänsten kontinuerligt så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu.

 

Dyslexiförbundet är en medlemsorganisation. Mer information om Dyslexiförbundet och dess verksamhet hittar du på www.dyslexi.org

 

Ämnen: