Nyhetsarkiv 29 maj - 12 maj

 

27 maj

Replik från moderat: "Alliansens skolreformer de mest ambitiösa i modern tid"

Under alliansregeringens åtta år genomfördes de mest omfattande skolreformerna i Sverige sedan folkskolan infördes. Nu behöver vi fortsätta reformera vårt skolsystem med fokus på mer kunskap, bättre utbildade lärare och fler karriärmöjligheter för lärarna.

Läs mer på Dagens samhälle Debatt

 

27 maj

Miljöpartiet: "OECD slog spiken i kistan för alliansens skolpolitik"

Häromdagen kom OECD med sin rapport om den svenska skolan. Där konstateras att den har stora problem. Rapporten hade knappt hunnit hamna på skrivbordet innan Moderaterna påstår att OECD ger partiet rätt i sin skolpolitik. Inget kan vara mer fel än det påståendet. Studien är spiken i kistan för alliansens skolpolitik.

Läs mer på Dagens samhälle Debatt

20 maj

PTS Innovationstävling avgjord

Nu är PTS Innovationstävling avgjord. Temat för i år var ”Förenkla för föräldrar”.

Läs mer på PTS

 

19 maj

Ljudlek med kort motverkar läs- och skrivsvårigheter

I Arboga leker barn fram språkkunskaper med hjälp av ljudlek. Så unga barn som fyra år kan börja med denna metod, som ska förebygga läs- och skrivsvårigheter senare i skolan.

Läs mer på P4 Västmanland

 

13 maj

Fler insatser för ökad tillgänglighet, men mycket återstår

Det görs mer insatser i landet för att öka tillgängligheten i samhället. Det visar Myndigheten för delaktighets samlade uppföljning avfunktionshinderspolitiken 2015.

Läs mer på Myndigheten för delaktighet

 

13 maj

Det är inte lathet!

Debattinlägg om att alla problem i skolan kan lösas genom hårdare tag och disciplin : För vissa handlar det inte om lathet. Det handlar inte om attityder och inställningar eller att föräldrar curlat. Det kan handla om mobbning, psykisk ohälsa som gör att en faktiskt inte orkar eller dyslexi som gör det svårt att ta in information.

Läs mer på Metro

 

Ämnen