"Fortsätt ha utropen på stationerna"

Trafikverket har skapat en app för järnvägsutrop. Vi har varit med och utvärderat den. "Fortsätt med utropen på stationerna. Många vet inte hur tekniken fungerar", säger Inger Rålenius.

Trafikverket har skapat en ny tjänst för trafikinformation om järnvägen. Tjänsten heter "Mina tåg" och informationen på den skall vara anpassad till personer med olika typer av funktionsnedsättning. Den är gjord för mobiltelefon och ska använda mobilens egen teknik för uppläsning med talsyntes. 

På Trafikverkets hemsida kan du läsa om hur du installerar appen på din mobiltelefon. Det går inte att hitta tjänsten i Google-play eller App Store. 
(Länk till Trafikverkets hemsida www.trafikverket.se.)

Inger Rålenius som sitter i Dyslexiförbundets förbundsstyrelse har varit med och utvärderat tjänsten.
– Många kan ha användning av den även om jag tror att man även måste fortsätta ha utropen på stationerna. Det finns många som inte har uppläsning på sin egen mobil. Många vet inte ens hur man får igång tekniken.

Hon tycker dessutom att det är olyckligt att tjänsten inte finns i App store eller Google apps. Istället måste du gå till Trafikverkets hemsida i mobilens webbläsare och kan sedan spara länken till tjänsten på mobilens skärm.

Text: Sara Rydin

 

Ämnen: