Rättstavningsapp

Inger Rålenius (Foto: Sara Rydin)
Det finns många bra funktioner och appar för oss med läs och skrivsvårighet/dyslexi. Vi har i flera år önskat en bra rättstavningsapp. Men nu var det äntligen kommit en!

Det finns många bra funktioner och appar för oss med läs och skrivsvårighet/dyslexi.Till exempel talsyntes som läser upp texten, tal-till-text (taligenkänning) där du tycker på en liten mikrofon som finns som en symbol i mobilen/paddans tangentbord - tryck tala och det blir text.

Det finns en rättstavningsapp – Oribi Writer är en skrivapp för iPad med rättstavningsstöd, bokstavsljudning och talsyntes. Den har en rättstavningsfunktion på liknande sätt som Stava Rex som finns till dator sedan flera år.

Den släpptes den 26 april 2016 och jag har testat den.

Oribi Writer är som ett ordbehandlingsprogram där du skriver din text. När du är klar har den direktkopplad delningsfunktion till flera appar t.ex. anteckningar, mail, facebook m.m.

Den finns en talsyntes med olika inställning som du kan ha i gång samtidigt som du skriver, om du vill.

Sedan när du vill rättstava din text trycker du på windowsikonen och Oribi Writer startar rättstavningen av din text på liknande sätt som Stava Rex gör.

– Jag har nu testat Oribi Writer. Den är lätt komma i gång med och harnlättförståeliga funktioner tycker jag. Känner mig nöjd att det äntligen finns ett fungerande rättstavningsprogram till mobil/platta för oss med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi .

Den funkar ej till Iphone och androidplator ännu tyvärr.

Skrivet av Inger Rålenius

 

Vid frågor Inger Rålenius rådgivare på Dyslexiförbundet ,Skriv-knuten

Tele 08- 665 17 08 inger.ralenius@dyslexi.org

Ämnen:

Länkar

Oribi writer