Alternativa verktyg & appar

Tre kvällar om digitala verktyg vid dyslexi

Dyslexiförbundet bjuder in till tre kvällar med genomgångar av program/appar från oss och fyra olika företag. Medlemmar går gratis men måste anmäla sig. Nya medlemmar välkomnas!

Lär dig använda AppWriter och TxtAnalyser

Dyslexiförbundet bjuder in till tre kvällar med genomgångar av program/appar från oss och fyra olika företag. Medlemmar går gratis men måste anmäla sig. Nya medlemmar välkomnas! Den 10 maj klockan 18.45 är det dags för Wizkids att berätta om AppWriter och TxtAnalyser.

Lär dig använda IntoWords

Dyslexiförbundet bjuder in till tre kvällar med genomgångar av program/appar från oss och fyra olika företag. Medlemmar går gratis men måste anmäla sig. Nya medlemmar välkomnas! Den 17 maj klockan 18.45 är det dags för Vitec MV att visa sitt program IntoWords.

Lär dig använda ClaroSpeak Plus och Claro ScanPen för iOS

Dyslexiförbundet bjuder in till tre kvällar med genomgångar av program/appar från oss och fyra olika företag. Medlemmar går gratis men måste anmäla sig. Nya medlemmar välkomnas! Den 17 maj klockan 18.00 är det dags för Svensk Talteknologi att berätta om ClaroSpeak Plus iOS och Claro ScanPen Premium iOS.

Lär dig använda ClaroRead anywhere och Google docs

Dyslexiförbundet bjuder in till tre kvällar med genomgångar av program/appar från oss och fyra olika företag. Medlemmar går gratis men måste anmäla sig. Nya medlemmar välkomnas! Den 3 maj klockan 18.00 börjar Dyslexiförbundet med att berätta om två gratisprogram.

Kolla in vår applista!

I vår applista hittar du förutom appar även program till datorn. I listan hittar du program för uppläsning, för diktering (tal-till-text) och andra användbara program.

Vilka appar använder du med dyslexi?

Vilka appar använder du som har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi? Vi försöker ta reda på svaren.

TorTalk läser upp fotograferad text

Inger Rålenius från Dyslexiförbundets rådgivning har prövat den nya ocr-appen för iOS från TorTalk.
Bild på far och dotter som sitter och läser en broschyr

”Nu ska vi hem och testa appar”

Anine Diaz Eriksson är 11 år, går i 4:an och bor i Tyresö, söder om Stockholm. Hon har nyligen fått hjälp av Talkliniken på Danderyds Sjukhus för att utreda dyskalkyli. Hon och hennes pappa deltog i informationsträffen om matematiksvårigheter.
appen

Ocr-app för uppläsning av text

Inger Rålenius från Dyslexiförbundets rådgivning har prövat ocr-appen för iOS från TorTalk.

Sidor

Prenumerera på