Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
Du som har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi har rätt till hjälpmedel på ditt arbete, men många får ändå inte tillgång till denna rättighet av olika anledningar. Lär dig mer på Stockholms lokalförenings möte.
Många med dyslexi föredrar att ta till sig texter genom att lyssna istället för att läsa traditionellt. Genom tjänsten Legimus erbjuder Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) lån av talböcker till alla med lässvårigheter. Men i vardagen möter vi andra texter som behöver läsas.
I vår applista hittar du förutom appar även program till datorn. I listan hittar du program för uppläsning, diktering (tal-till-text), för att räkna och andra användbara program.
Anine Diaz Eriksson är 11 år, går i 4:an och bor i Tyresö, söder om Stockholm. Hon har nyligen fått hjälp av Talkliniken på Danderyds Sjukhus för att utreda dyskalkyli. Hon och hennes pappa deltog i informationsträffen om matematiksvårigheter.
Statsminister Stefan Löfven har presenterat regeringsförklaringen. Den innehåller bland annat mobilförbud i klassrummen. Dyslexiförbundet tycker att det är fel väg att gå.
Har du en smartphone eller surfplatta? I så fall finns det många användbara program, så kallade appar att välja mellan. Appen kan exempelvis läsa upp text, översätta mellan språk, eller omvandla tal till text.