Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
Det finns tre större dyslexiföreningar i Sverige. Förutom Dyslexiförbundet är det Svenska Dyslexiföreningen och Föräldraföreningen för dyslektiska barn – FDB. Men vad är egentligen skillnaden?
Från och med mitten av januari har Dyslexiförbundet en ny anställd. Det är Helene Kindstedt som ska ersätta Inger Rålenius i rollen som rådgivare på Skrivknuten. Helene kommer också att ha ett övergripande ansvar för kansliet, eftersom Olov Berggren slutar som kanslichef.
Dyslexiförbundet FMLS har av Arvsfonden beviljats 2,6 miljoner kronor. Pengarna gäller för första året av tre och ska användas för att arbeta med skrift och numerisk information i arbetslivet.
Dyslexiförbundet FMLS tar plats i styrgruppen för projektet Alla kan skriva. Projektet har som målsättning att ge fler elever en ingång till skrivandet genom digitala skrivverktyg - med fokus på elever med behov av särskilt stöd.
Ett besked från Sveriges Kungahus har nått Dyslexiförbundet FMLS. Prins Carl Philip blir förbundets beskyddare. – Vi är oerhört stolta och glada, säger ordförande Bengt-Erik Johansson
Med den nya utredningen som regeringen tillsatta idag kan den utlovade läsa-, skriva- och räknagarantin äntligen bli verklighet. Dyslexiförbundet FMLS utgår från att garantin fokuserar på barn som har särskilt svårt att lära sig läsa, skriva och räkna. Insatser som fungerar för dessa barn, fungerar för alla.