Bilden föreställer Stig Nyman

Ett samhälle för alla

Regeringen måste satsa pengar på forskningsmiljöer som är inriktade på ett samhälle för alla, skriver Handikappförbundens ordförande Stig Nyman i en debattartikel i Uppsala Nya Tidning.
Bild på lagböcker och domarklubba

”Funktionshindrade bör få skydd i lagen”

Personer med funktionsnedsättning utsätts oftare än andra för kränkningar och våld, men omfattas inte av lagen om hets mot folkgrupp. Det vill Handikappförbunden ändra på.
Dyslexiförbundet i HSO:s tält

Frågor om dyslexi i HSO-tältet på Almedalen

Vad är egentligen dyslexi, och hur yttrar det sig? Det var en av frågorna som ställdes när Dyslexiförbundet fanns för att informera i HSOs tält i Almedalen.

Handikappförbunden har kongress

Stadsminister Stefan Löfven citerade Astrid Lindgren när han invigde HSO-kongressen: "Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasti."
En arbetshandske på ett bord

Dålig prognos för arbetsmarknaden

Andelen personer med funktionshinder och nedsatt arbetsförmåga förväntas öka enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos.
Riksdagshuset i Stockholm (Foto: Melker Dahlstrand)

Otillgänglighet blir diskriminering

Den 23 juni diskuterade regeringen frågan om utökat diskrimineringsskydd. Den 24 juni 2014 kom beslutet som innebär att bristande tillgänglighet blir en diskrimineringsgrund.
Bilder från EU-upplysningens hemsida

"Personrösta i EU-valet."

HSO har ställt fyra frågor till EU-kandidaterna. –Du gör bäst i att personrösta, säger Ingrid Burman, HSO:s ordförande.
Utklipp från Funktionsrätt Sveriges hemsida

En (tillgänglig) utbildning för alla

SPSM och Funktionsrätt Sveriges har tagit fram ett material för att synliggöra brister i tillgänglighet i skolan. I materialet finns verktyg för utvärdering av tillgänglighet, planering av arbetet för tillgänglighet och material för undervisningen.
Dam som ser vilsen ut

Svårare att resa för människor med funktionsnedsättning.

Det blir krångligare att resa för människor med funktionsnedsättning. Den 1 januari 2014 stängs nämligen en informationssajt om stationslokaler och terminaler.

Sidor

Prenumerera på