Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
Se styrkorna med att ha dyslexi, men glöm inte problematiken. Det är budskapet från Susanna Cederquist, som tilldelas Dyslexipriset 2019. Hon får priset för att hon sprider en bred bild av dyslexi.
Den första juli i år infördes läsa-skriva-räkna-garantin i skolan. När beslutet klubbades i riksdagen jublade Dyslexiförbundet. Men idag oroar sig förbundet för att kommunernas dåliga ekonomi ska urholka garantin.
Det var ord som Dyslexiförbundets pionjärer fick höra när de började organisera sig. Lärare kunde ta ungdomarnas påstående som kritik av den egna yrkeskåren och politikerna ville glänsa i skenet av världens bästa skola.
Fatta familjen” heter ett nytt radioprogram som vänder sig till föräldrar som behöver råd. Det är en utveckling av NPF-podden och flera olika experter inom psykologi, vård och beteenden svarar på frågor.
En lärare fick henne att känna sig fantastisk medan en annan bara tyckte att hon var jobbig. Eva Funck har dyslexi och har vigt sitt liv till att förmedla kunskap så att alla förstår.
I början av sommaren sände SVT en ny tv-serie, Jakten på dyslexin, som finns att se på UR Play under hösten. Programledaren Niklas Hyland utgår från sin egen dyslexi och tror att det positiva gensvaret beror på att det saknades en samlad bild av vad dyslexi kan innebära.
”Det skulle jag vilja säga är beviset för att dyslektiker kan skriva om de bara vill.” Daniella Alm Heljeved vann i våras en novelltävling för unga som anordnades på barnlitteratur-festivalen Litteralund.