SBU-rapport

Paneldeltagare bänkade

”Mer forskning om dyslexi behövs”

–Det behövs fler studier som vetenskapligt utvärderar nyttan av olika insatser för dyslektiker, alltså forskning som uppfyller de kriterier som satts upp av SBU, sa Christina Hellman som inledde seminariet om dyslexiforskning i Almedalen.
En blå och gul skylt där det står "SBU utvärderar"

SBU förklarar och förtydligar

SBU förtydligar nu vad man menar med begreppet "otillräckligt vetenskapligt underlag", som används i kunskapsöversikten om olika test och insatser vid dyslexi. Dyslexiförbundet FMLS har fått indikationer på att skolor ibland har missuppfattat uttrycket.
Omslag med glad Hanna Schedin. Hon har hörlurar på och står framför en mikrofon.

Nu ett nytt nummer av Läs&Skriv

Läs om hur SBU-rapporten tagits emot och varför programledaren Hanna Schedin valde radion. Temat belyser några aktuella forskningsområden.
Gubbarna i Vera Nords band laddar upp

Dyslexi hos barn och ungdomar - presentation och diskussion

På Dyslexidagarna i Malmö oktober 2014 presenterade projektledare Karin Stenström rapporten och därefter följde en debatt.
Omslag Läs&Skriv nr 3 2014. Prins Carl Philip och Stephani Melander vid datorn

Nytt nummer av Läs & Skriv

I Läs&Skriv nr 3 2014 kan du bland annat läsa om prins Carl Philips besök på Dyslexiförbundet FMLS. Tidningen kommer hem till dig den 23-24 oktober.
SBUs film om rapporten "Dyslexi hos barn och ungdomar".

Rätt träning ger bättre läsning!

Det slår SBU fast i rapporten "Dyslexi hos barn och ungdomar". Nu är det dessutom bevisat att dyslexi går att upptäcka redan i förskolan.
Prenumerera på