Fridolin tackade Dyslexiförbundet

Dyslexiförbundets ordförande Bengt-Erik Johansson och dåvarande utbildningsminister Gustav Fridolin firade med tårta.
När läsa-skriva-räkna-garantin röstats igenom av riksdagen 30 maj 2018 var delar av funktionsrättsröreslen inbjuden att fira med tårta. Dyslexiförbundets ordförande Bengt-Erik Johansson och dåvarande utbildningsminister Gustav Fridolin firade med tårta.
Gustav Fridolin hade redan före valet aviserat sin avgång som språkrör för Miljöpartiet. En post han haft sedan 2011. Nu väntar arbete som lärare.

I en intervju i Göteborgsposten lyfter han fram samarbetet med Dyslexiförbundet kring Läsa-skriva-räkna-garantin som ett av hans bästa minne under sin tid som språkrör. 

”Det som ligger nära just nu är den 30 maj. Då firade vi ihop med Dyslexiförbundet och organisationer som jobbar med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att läsa-skriva-räkna-garantin blir verklighet. Det var häftigt”, sa Gustav Fridolin till GP. Där berättar han också att han vill undervisa igen. Han är folkhögskollärare i grunden med ämnena historia och religion.  

- Vi har haft ett gott samarbete med Gustav Fridolin som utibldingsminister. Nu hoppas vi på samma goda samarbete med Anna Ekström, säger Bengt-Erik Johansson, Dyslexiförbundets förbundsordförande.  

Text: Ylva Bjelle 

Ämnen: