Läs&Skriv 1 2019 är här

Framsidan på L&S 1 2019
"När kommer tidningen? Den är efterlängtad!" Rösten i telefonen berättar att nu väntar man minsann på Läs&Skriv. Och nu är den faktiskt här!

Roligt att höra tycker jag. Nu är den här! Fullmatad med nyheter och bra kunskap för dig som är intresserad av Dyslexiförbundets verksamhet.  

Sedan förra numret har Sverige fått en ny regering. Vi presenterar nya ministrar och har sökt igenom Regeringsförklaringen efter våra frågor. 

Hur går det med stämningarna mot de tre kommuner, som stämts för diskriminering av elever med dyslexi. Juristen Ola Linder berättar för oss på sidan 12. 

I år reviderar Skolverket sina läroplaner. På sidan 14 kan du läsa om när vi besökte Skolverket för att prata om just detta. 

I Skänninge i Östergötland bor Emelie Wedhäll. Hon tecknar serier om dyslexi och vill stärka självkänslan hos sina läsare.  
Läs mer i porträttet på sidan 10–11. 

För ungefär ett år sedan var jag med och skrev en studiecirkelhandledning för Orden på jobbet. Nu har de första studiecirklarna kommit igång. Att få höra vad det har gett cirkeldeltagare är en stor känsla. På anstalten i Luleå läser nu exempelvis flera interner körkortsboken genom att lyssna på den. Så bra! Då har orden blivit till handling. Läs mer om studiecirklarna på sidan 18. 

Så har vi varit utomlands. Läs om våra internationella kontakter på utrikessidorn, sid 20-21. 

Trevlig läsning! 

Ylva Bjelle, redaktör 

Ämnen: