Nu kommer Sveriges första DysseApp

Bild: Skärmavbildning från DysseAppen
Ny DysseApp för unga med dyslexi
En ny app ska inspirera unga att skapa egna strategier för lärande. Lanseringen av DysseAppen sker i Stockholm den 16 februari. Läsforskaren Idor Svensson medverkar.

Under seminariet ”Att förstå unga med dyslexi” får du som pedagog eller förälder veta mer om DysseAppen och hur du kan ge ungdomar bättre förutsättningar att lära på egen hand. Appen är ett verktyg för alla som vill förstå vad elever med dyslexi behöver för att få ut det mesta av sin skolgång. Läsforskaren Idor Svensson ger sin syn på elevernas självständighet i lärandet. Forskaren Anna Sarkadi presenterar kunskap om konsekvenserna av att inte få godkänt i grundskolan.

Välkommen tisdagen den 16 februari kl 18.00 – 19.30
ABF Sveavägen 41, Stockholm
Fri entré

Anmäl dig genom att e-posta ditt namn till: fdb.stockholm@gmail.com

DysseAppen är gratis. Den har tagits fram av Föräldraföreningen För Dyslektiska Barn, FDB, tillsammans med ungdomar och ett professionellt team. Arbetet har skett med stöd från Skandia – ”Idéer för livet”.

Kvällen arrangeras av FDB, Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn, i samarbete med Dyslexiförbundet FMLS Stockholm och Stockholms län samt Svenska Dyslexiföreningen Region Storstockholm.

 

Ämnen:

Länkar

FDB:s hemsida