”Nu ska vi hem och testa appar”

Bild på far och dotter som sitter och läser en broschyr
Anine Diaz Eriksson och hennes pappa Pablo Diaz Glantz var två av besökarna på Talklinikens informationskväll om dyskalkyli. De blev inspirerade och vill testa flera av de appar som presenterades
Anine Diaz Eriksson är 11 år, går i 4:an och bor i Tyresö, söder om Stockholm. Hon har nyligen fått hjälp av Talkliniken på Danderyds Sjukhus för att utreda dyskalkyli. Hon och hennes pappa deltog i informationsträffen om matematiksvårigheter.

– Det finns appar och hjälpmedel för att bli bättre med matte. Det har jag lärt mig ikväll, säger Anine Diaz Eriksson efter träffen. 

Hennes pappa Pablo Diaz Glantz nickar och fyller på: 
– Det var skönt att träffa andra föräldrar och barn med samma utmaning, för vi har känt oss väldigt ensamma i det här.  

Både Anine och hennes pappa tyckte det var skönt att höra föreläsarna, som berättade att det inte är kört.  

– De hade både skrivit böcker och fixat universitet. Så var det bra med alla digitala tips. Nu ska vi hem och testa appar, säger Anine och Pablo. 

De är glada för det stöd de fått av Talkliniken på Danderyds sjukhus.  
– Vår logoped Jonas Walfridson kom till och med på besök till Anines skola, Vittra Telefonplan, för att ge tips och råd till specialpedagogerna. De var först ganska handfallna kring dyskalkyli, berättar Pablo. 

Anines favoritämne i skolan är slöjd, för hon gillar att spika. Så ritar hon gärna, ofta och mycket. Helst små tjocka knubbsälar i mangastil.  

Text & foto: Ylva Bjelle 

Ämnen:

Länkar

Mer om dyskalkyli
Mer om utredning och diagnos