TorTalk har blivit ett Sting-bolag

TorTalk som utvecklar talsyntesprogram för skola, högskola och arbetsplatser har blivit ett Sting-bolag. Sting står för Stockholm Innovation & Growth. 14 utvalda bolag har antagits till Sting till hösten.

Utöver tillgången till lokalerna på A house i Stockholm och gemenskapen med varandra och Stingteamet får bolagen individuell coaching i affärsutveckling och finansiering, stöd inom rekrytering samt tillgång till Sting breda nätverk av industrikontakter och investerare. TorTalks användare har ofta dyslexi, ADHD men innefattar även de som blir mer effektiva av att lyssna på sitt andraspråk (20 språk ingår). Företagets applikationer förbättrar arbetsmiljö, minskar stress samt ökar effektivitet för många människor.

- Jätteroligt, säger Tor Ghai som startade TorTalk för fem år sedan tillsammans med Joakim Olofson. Jag skapade programmet för jag behövde det själv. Nu är vi över 5 000 användare och vi hoppas bli många fler, nu när vi släpper TorTalk på Ios för Ipad och Iphone, som vi visar på Dysleximässan i oktober. Att komma med i Sting är en kvalitetsstämpel för oss. Bara fem procent av de bolag som söker sig till Sting blir antagna. Det betyder att vi gör rätt saker och att det vi gör anses viktigt.

 

Text: Ylva Bjelle

Ämnen:

Länkar

Läs&Skriv nummer 3 2018