Ungdomsstyrelse

Ungdomssektionen:

Sarah Berg 21 år från Jönköping,

Jag jobbar som elektriker och på fritiden spelar jag fotboll. Jag fick min dyslexi diagnos när jag var 10 år. Jag har alltid tyckt att det har varit jobbigt att ha det svårare än andra men med det svåra kommer även många andra fördelar. Jag har svårt med att skriva detta gör att jag har tränat upp andra förmågor så som min lyssningsförmåga och även att kunde uttrycka mig genom tal istället för skrift.

Jonatan Blomqvist 15 år bor i Vårgårda 

Jag fick min diagnos när jag var 10 år. mitt problem var att jag fick min diagnos så sent därför hade jag så svårt att bemästra mina hjälpmedel, så därför har skolan varigt väldigt tuff för mig, efter som jag var tvungen att göra det dubbla jobbet, men jag förstod ej hur viktigt det var. Så gör det ordentligt från börjat för man vill ABSOLUT INTE vara i min situation för nu är det allt eller inget. Du som målsman om ditt barn har svårigheter kolla upp det snälla, det kommer ditt barn har stor glädje av.

Vanessa Juhlin 17 år, som bor i Arboga.

Jag heter Vanessa och jag har dyslexi. Jag fick min diagnos när jag gick i trean i grundskolan. Det har ju inte alltid varit en dans på rosor. De kommer och går i perioder men en sak kan jag säga, jag är stolt över min dyslexi.Jag har haft det svårt i skolan till och från. Jag har inte fått den hjälpen jag har behövt. Jag har ändå lyckats haft ett jobb, klarat grundskolan och hittat ett underbart gymnasium. Utan min mamma så hade jag inte kommit såhär långt i livet. Det är viktigt att ha någon runt dig och peppa dig när det inte alltid går som planerat.Jag hoppas att skolor över lag får bättre kompetens och utbildning för att kunna hjälpa elever i framtiden.Dyslexi är MIN STYRKA!

 

Amalia My Verbeek 17 år som bor i Sala. 

Just nu bor jag i Sala men är född i Nederländerna. Jag går andra året på gymnasiet där jag pluggar estet teater. Jag älskar min skola vi leker på lektionerna, kan det bli bättre? Såklart är inte det de ända vi gör, vi har även vanliga lektioner och teaterlektioner då vi inte leker. Utöver skolan så jobbar jag som simtränare där jag utbildat mig för att få jobba med barn mellan 4-17. Sen är jag ju med här i ungdomssektionen också. Dyslexin har aldrig direkt varit något jag tänkt på då jag först i 8an fick reda på att jag hade dyslexi. Innan sa dem bara att jag hade lite svårigheter och skulle växa ur de. När jag fick reda på det hade jag redan hittat egna metoder och sätt för att klara mig bra utan hjälpmedel. Så det har gjort att jag nu mera nästan inte alls använder några av dem hjälpmedel som finns, då det känns som att jag inte behöver de. Enligt dem anda i ungdomssektionen är jag gruppens …

      

Kontaktperson:

ungdomssektionen

Sarah Berg

ungdom@dyslexi.org

Ämnen